Reorganisatie Nedcargo in België succesvol afgerond

In 2020 heeft Nedcargo een operationele winstgroei van 34% gerealiseerd ondanks een lagere omzet. De sterk verbeterde winstcijfers zijn vooral te danken aan de afgeronde reorganisatie van de Belgische activiteiten. 

De omzet van Nedcargo daalde in 2020 met 8% tot onder 100 miljoen euro. De omzetten in de horeca, travel retail en out-of-home-markt waren in 2020 flink lager, maar werden gedeeltelijk gecompenseerd door de toegenomen leveranties aan de supermarkten. Desondanks boekte Nedcargo in 2020 een genormaliseerde operationele winst van 8,1 miljoen euro en een EBITDA van 6,9 miljoen euro. Dit is een stijging van 34% ten opzichte van 2019.

Directeur grootaandeelhouder Diederik Antvelink legt uit dat de sterke winstgroei voornamelijk komt doordat in 2020 winst is gemaakt op de Belgische activiteiten. ‘In eerdere jaren draaiden we hier steeds grote verliezen (- 1 miljoen euro in 2017, + 4.5 miljoen euro in 2018 en -2.2 miljoen euro in 2019, NVDR). We hebben nu alle noodzakelijke aanpassingen kunnen doen en we hebben verliesgevende omzet afgestoten. We zijn efficiënter gaan werken en hebben de overhead sterk kunnen reduceren door de integratie met Nederland af te ronden. De komende jaren verwachten we opnieuw sterke resultaten in België.’

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo