RESA koopt twee Renault Trucks D op CNG

RESA, de belangrijkste gas- en elektriciteitsnetbeheerder in de provincie Luik, neemt twee Renault Trucks D op CNG in gebruik. Een volkomen coherente keuze gezien zijn werkterrein.

RESA is een intercommunale met ongeveer 900 werknemers en een wagenpark van 450 bestelwagens en 80 vrachtwagens, waarvan 70% Renault Trucks zijn. Een vrij zeldzame vorm van homogeniteit in een wereld waar telkens een openbare aanbesteding moet worden uitgeschreven. Het proces was niet anders voor de aankoop van de laatste twee voertuigen, zoals Thierry Brasseur, wagenparkbeheerder, uitlegt: “In sommige opzichten is de keuze van het gas logisch. Wij zijn tenslotte ook een aardgasdistributeur. Investeren in deze grondstof is op zich al een kwestie van consistentie. Kiezen voor CNG draagt ook bij tot ons groene imago en dat telt, daar zijn we heel eerlijk over. Het enige voorbehoud dat wij hebben, betreft de autonomie in combinatie met een relatief klein aantal CNG-tankstations in de provincie Luik. Wij denken er dan ook sterk over om er zelf een op te richten. »

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo