Thermo King en Mercedes ontwikkelen eSprinter voor de farmasector

Thermo King werkt samen met Mercedes-Benz vans aan een volledig elektrische, gekoelde Mercedes-Benz eSprinter-bestelwagen, speciaal voor leveringen van geneesmiddelen en medicijnen in de binnenstad.

Het prototype van de Mercedes-Benz eSprinter Pharma is uitgerust met een elektrische E-200-koelunit en de nieuwe lithuimionaccu (Li-ion) van Thermo King. Deze zorgen ervoor dat de coldchain ononderbroken blijft, zelfs als de bestuurder het voertuig stopt om iets te leveren of te pauzeren.

“We hebben oplossingen die gebruikmaken van onafhankelijke aanvullende accu’s of passieve koelmethodes van begin af aan vermeden. We willen dat onze klanten kunnen rekenen op een actief en efficiënt koel- en verwarmingssysteem in de laadruimte”, zegt Matthias Brzenczek, Industriemanager Pharma bij Mercedes-Benz AG.

Het prototype heeft de eerste reeks testen goed doorstaan. In vier weken tijd heeft het voertuig meer dan 2000 kilometer gereden waarbij de temperatuur van de laadruimte steeds tussen de 15 en 25 graden Celsius werd gehouden. Begin 2021 staan de volgende testen gepland.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo