UPDATE Total opent twee HVO-stations

Total Belgium heeft zopas twee pompen geopend die HVO100 leveren in Hognoul en Lommel. Dit brengt het aantal tankstations dat deze hernieuwbare en diesel-compatibele brandstof aanbiedt  op zeven.

Naast zware vrachtwagens mikt Total ook op lichte voertuigen met deze alternatieve brandstof. De in Lommel geïnstalleerde pomp is een lage-debietpomp, maar in Hognoul zijn vrachtwagens welkom en de HVO-pomp accepteert de AS24-kaart. Total zal nu de belangstelling van het publiek voor deze nieuwe brandstof evalueren. “Vandaag gaat het om een proefproject en wij zullen het aanbod ontwikkelen naargelang van de vraag”, verklaart Pascal De Crem, Head of Communication Total Country Services Belgium, die bevestigt dat HVO zal worden ingezet in andere stations die de AS24-kaart aanvaarden als de vraag er is.

Total produceert zijn eigen HVO op twee locaties in Europa: in een nieuwe raffinaderij in La Mède (in het departement Bouches-du-Rhône) en op een site in volle transformatie in Grandpuits (Seine-et-Marne). Deze productiecapaciteit wordt voldoende geacht om de Belgische markt van HVO te voorzien mocht de vraag toenemen. Wat nog moet gebeuren is een minder ongunstige belastingregeling voor HVO, waarvan de prijs per liter nog steeds sterk wordt beïnvloed door de accijnzen die thans door de federale regering worden geheven. “Inderdaad, dit is een boodschap die we al hebben doorgegeven. Het is niet normaal dat voor een biologisch product dat op de markt wordt gebracht, dezelfde belastingregeling geldt als voor andere producten die op de markt worden gebracht. En dit kan inderdaad een rem zijn op de ontwikkeling van HVO,” zegt De Crem.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo