Transportbedrijf Hegelmann waarschuwt: “Er zullen verstoringen optreden in de toeleveringsketen.”

De intensieve controles aan de zuidgrenzen van Duitsland en de beperkingen die vrachtwagenchauffeurs worden opgelegd, zullen leiden tot onderbrekingen van de bevoorradingsketen en productiestops, waarschuwt Siegfried Hegelmann, directeur van de gelijknamige transportgroep.

Naast de vertragingen bij de leveringen die deze maatregelen zullen veroorzaken, dreigt ook het hamsteren in de supermarkten, vreest Hegelmann: “Wij zijn niet langer in staat te leveren volgens de vraag. Dit alles zou snel kunnen leiden tot knelpunten in de bevoorrading van supermarkten en fabrieken, met verstrekkende gevolgen voor de economie”.

Ook wordt alarm geslagen over de situatie van vrachtwagenchauffeurs, die het slachtoffer zijn van verkeersopstoppingen aan de grens en die een negatieve Coronatest moeten overleggen om Duitsland binnen te mogen. “Wij proberen daarom een aantal van onze collega’s naar testcentra ver van de autosnelwegen te sturen om het proces te versnellen, maar de testcapaciteit is momenteel ontoereikend”, aldus Siegfried Hegelmann, die er daarom op aandringt de testmogelijkheden uit te breiden of vrachtwagenchauffeurs vrij te stellen van de verplichting een recente negatieve test te overleggen. Al deze tests zijn ook duur voor transportbedrijven omdat er nauwelijks gratis tests zijn, betreurt Hegelmann.

In afwachting van een structurele oplossing probeert Hegelmann zijn voertuigen om te leiden via andere routes: het vervoer uit Italië wordt omgeleid via Slovenië en andere Oostenrijkse regio’s dan Tirol en het vervoer uit de Tsjechische Republiek gedeeltelijk via Polen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo