[VIDEO] Extra lange Ford Transit chassis-cabine

Ford lanceert een nieuwe versie van de Transit 2Ton: een voorwielaangedreven chassis-cabine met tot 4.522 mm verlengde wielbasis en Heavy Duty aandrijflijn waarmee tot 10 europaletten vervoerd kunnen worden. De nieuwe uitvoering kan meteen besteld worden.

Wanneer deze L5-versie uitgerust is met een kastopbouw met gordijnwanden, kan hij tot 950 kg vervoeren met een MTM van 3,5 ton. Zelfs met een slaapcabine passen er tot 10 europaletten op. De constructeur zegt dat het met deze uitvoering van de Transit vooral mikt op markten zoals Polen, de Baltische Staten en andere midden-Europese landen waar dit soort toepassingen populair is. Ze worden vaak gebruikt voor internationaal vervoer. Door hun gewicht van 3,5 ton zijn ze voorlopig vrijgesteld van het gebruik van een tachograaf… maar ze vallen ook onder de nieuwe Europese regelgeving en dit voordeel zal in 2022 worden ingetrokken.

De Heavy Duty-uitvoering van Ford’s 2.0 liter EcoBlue diesel levert naar keuze 130 pk en 360 Nm of 160 pk en 390 Nm. Beide versies kunnen gebruikt worden voor ombouwtoepassingen van meer dan 2.380 kg. Standaard is het model uitgerust met een manuele zesbak, en een zestraps automaat wordt optioneel aangeboden. Andere opties zijn een 95 liter grote brandstoftank en alle mogelijke rijhulpsystemen die ook op de standaard Transit verkrijgbaar zijn.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

TRANSPORT & VAN.TV 49: Waasland Automotive is een alles-in-één aanbieder

Lichte bedrijfsvoertuigen zijn maatwerk. En dat hebben ze bij Waasland Automotive goed begrepen. Waasland Automotive is een alles-in-één aanbieder, met als doel de volledige ontzorging van de klant. En dat uit zich op verschillende vlakken. De vestiging in Sint-Niklaas zal zich in de toekomst 100% specialiseren in de bedrijfsvoertuigen van Ford, maar ook in Beveren […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo