Featured Video Play Icon

[VIDEO] Nieuwe Ford F150 Raptor is pick-up van superlatieven

Is de Ford Ranger Raptor wat te ‘braaf voor u’? Geen nood, het merk lanceert in de Verenigde Staten de nieuwe generatie F150 Raptor, die in 2009 de naam en de reputatie van meest extreme pick-up stichtte. Jammer voor de liefhebbers, maar commercialisering in Europa is niet voorzien… althans niet via officiële import. 

De nieuwe generatie blijft trouw aan het traditionele recept van de Raptor, maar wordt op verschillende vlakken verbeterd. De elektronisch gestuurde Fox schokdempers krijgen een grotere diameter en worden voortaan gemonteerd op een multilink achterophanging met 5 verbindingspunten, de 37-duim (!) grote banden kunnen in combinatie met een batterij aan elektronische hulpmiddelen het zwaarste terrein aan. Verder krijgt hij alle mogelijke comfortsnufjes om het leven aan boord aangenaam te maken, zoals SYNC4 en een B&O audiosysteem met maar liefst 14 luidsprekers.

Ford geeft voorlopig geen vermogenscijfers op voor de 3.5 liter EcoBoost V6 die gekoppeld is aan een 10-traps automaat, maar geeft wel mee dat meer koppel heeft onderin, een hoger trekgewicht en laadvermogen mogelijk maakt en bovendien wat minder verbruikt om zo een autonomie van 500 miles mogelijk te maken. Al zal dat laatste niet meteen van toepassing zijn in ‘Baja’ mode tijdens je gemiddelde woestijnrally. Vind je zelfs de F150 Raptor niet straf genoeg? Nog een jaartje slapen dan, want in 2022 komt Ford met een ‘R’ uitvoering…

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo