VPD vestigt zich in Antwerpen voor de ‘last mile’

Op 1 april opent VPD een nieuw magazijn van ongeveer 2000 m2 ten zuiden van Antwerpen. Dit depot zal dienen als steunpunt voor VPD’s last mile delivery service naar het centrum van Antwerpen, een dienst die 100% CO2 neutraal zal zijn tegen 2025.

VPD exploiteert reeds drie depots voor “last mile deliveries”: in Zellik voor Brussel, in Herstal voor Luik en in Zonhoven voor Hasselt. Het nieuwe Antwerpse depot, gelegen nabij het Kiel containerpark (en dus in de onmiddellijke nabijheid van de zone Blue Gate Antwerpen), wordt het vierde in zijn soort. “Als alles volgens plan verloopt, zullen we op 1 april van start gaan”, legt CEO Dirk Van Peteghem uit. “De volgende steden waarop we ons richten zijn Gent, waar we in de zomer operationeel zouden moeten zijn, en daarna zijn we van plan kleinere hubs op te zetten in steden als Leuven, Brugge of Bergen. Het is de bedoeling om binnen vijf jaar al onze leveringen CO2-neutraal te maken, maar tegen volgend jaar zal het percentage CO2-neutrale leveringen 20% bedragen.”

Om dit doel te bereiken, vertrouwt VPD op verschillende vervoerswijzen: het bedrijf test momenteel verschillende modellen van 20 m3 elektrische bestelwagens en zou binnenkort een bestelling moeten plaatsen, maar het heeft ook een dochteronderneming opgericht, Urbeez genaamd, die gebruik maakt van elektrische cargofietsen. De verschillende depots zullen daarom worden uitgerust met hun eigen oplaadinfrastructuur. “Op die manier zullen we een straal van 25 kilometer rond elk depot kunnen bestrijken”, legt Dirk Van Peteghem uit, die bevestigt dat de vraag naar dit type ‘zero carbon’-levering sterk toeneemt in alle Belgische steden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo