BTB lanceert actieweek sociale dumping

Deze week staat onder het teken van acties tegen sociale dumping bij vakbond BTB-ABVV. Vandaag wordt er een symbolische inspectie uitgevoerd op de logistieke zone MG Park De Hulst in Willebroek.

“Deze actieweek staat in het teken van de handhaving”, zegt Tom Peeters, Adjunct van de Federaal Secretaris BTB-ABVV. “Al jaren vragen we een versterking van de inspectie -en politiediensten die de sociale dumping bestrijden. Sociale dumping is nog steeds een kanker die moet weggesneden worden en dit kan alleen met sterke inspectiediensten.”

Eind verleden week was BTB-ABVV getuige van een gecoördineerde actie van de inspectiediensten, de federale gerechtelijke politie en het parket op de parking Watertoren in Zeebrugge. “Op de parking waar de controle plaatshad stonden 185 Roemeense chauffeurs opeengepakt. Met amper drie chemische toiletten en één kraantje voor water kunnen de omstandigheden voor deze chauffeurs niet anders dan erbarmelijk worden genoemd”, zegt Peeters. “Dat chauffeurs week in week uit in deze toestanden moeten leven is een pure schande. Ze zijn stuk voor stuk slachtoffer van malafide werkgevers die hen in de moderne slavernij duwen. We zijn dan ook tevreden dat we met eigen ogen kunnen vaststellen dat de verschillende inspectiediensten er alles aan doen om deze kanker met man en macht te bestrijden. Het Mobility Package geeft ons eindelijk mogelijkheden om deze kanker aan te pakken maar dat kan alleen met een intensieve en sterke handhaving.” Volgens hem is een verdubbeling van het aantal inspecteurs een ‘eerste minimale stap’ die de overheid moet nemen als zij de sociale dumping echt wil bestrijden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo