Bulkstromen efficiënter en sneller behandelen met iTOS

iTOS van iOnLogistics is een compleet Terminal Operating System (TOS) voor logistieke bedrijven dat de administratieve, financiële en goederenprocessen stroomlijnt.

Sinds meer dan een jaar wordt de tool ingezet bij Bulk Terminal Zeeland om de bulkgoederen sneller te behandelen. “We doen daar het hele warehousing-gebeuren, van order tot cashflow”, zegt Guy Van der Veken van iOnLogistics.

Minder papierwerk

Dankzij iTOS wordt een koppeling gemaakt met de weegbrug zodat niet alles overgetypt moet worden. “Alles wordt gedigitaliseerd zodat de stock veel accurater is,” aldus Guy Van der Veken. “Zo weet onze klant welke goederen gestockeerd worden in de externe of in de interne magazijnen. Er wordt ook een koppeling gemaakt met de boekhouding (Exact Online), zodat alles meer gestroomlijnd loopt. Dit houdt in dat onze klant van heel wat papierwerk verlost is. Dat leidt tot extra tijdwinst en meer operationele efficiëntie vanaf het moment dat de goederen gelost worden tot het moment dat ze geladen worden. Een accuratere stockopvolging is hiervan het resultaat.”

Nieuwe uren-registratiemodule

Momenteel integreert iOnLogistics nog een uren-registratiemodule in iTOS. “Zo kunnen de mensen hun uren rechtsreeks boeken in ons systeem iTOS”, vertelt Guy Van der Veken van iOnLogistics. “De geregistreerde uren worden meteen doorgeboekt naar de correcte dossiers. Je kan direct checken of de toegekomen ladingen met alle verdere stappen winstgevend zijn. Er is aldus meer inzicht in de kosten en opbrengsten per dossier.”

Nieuwe planningstool

Hiernaast integreert iOnLogistics momenteel een nieuwe planningstool, zodanig dat de planningen, die op dit ogenblik manueel gebeuren, vlotter geïntegreerd kunnen worden in het totale geheel. “Het is belangrijk dat een dergelijke tool geïntegreerd is in ons pakket, omdat de meeste standaardplanningstools de noden van dergelijke terminals niet afdekken”, zegt Guy Van der Veken. “Met onze nieuwe tool heb je een beter zicht of de machines (kranen, bulldozers, …) vrij zijn of niet. Je kan ook beter inschatten hoeveel machines je nodig hebt. We zien dat de nood ook bij kleinere terminals stijgt omdat ze willen meegaan met de digitaliseringsgolf.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo