CHC / Hospital Logistics winnen samen Logistics Project of the Year 2021

De prijs voor Logistiek Project van het Jaar werd gewonnen door een typisch Belgisch duo: een Vlaamse logistieke dienstverlener (Hospital Logistics uit Aarschot, een dochteronderneming van de groep H. Essers) en CHC, het Luikse netwerk van zorginstellingen dat in 2020 de nieuwe Montlegia-kliniek opende.

Groupe Santé CHC en Hospital Logistics hebben een totaal nieuw logistiek systeem opgezet voor de bevoorrading van het nieuw ziekenhuiscomplex Montlégia in Luik en de woonzorgcentra van CHC. Hospital Logistics creërde hiervoor een distributiecentrum in Alleur dat instaat voor de levering van steriele en niet-steriele medische apparatuur. Het logistieke centrum valt onder de verantwoordelijkheid van de operationele afdeling van CHC, maar Hospital Logistics staat in voor het beheer en de aansturing van de stocks. Het bedrijf is ook de stockeigenaar. Het project bevond zich in de realisatiefase toen de COVID19-pandemie uitbrak. Deze zorgde ervoor dat Montlégia vervroegd moest opengaan, zodat ook talrijke deadlines moesten worden vervroegd. Ook dienden de voorraadparameters constant bijgestuurd omdat de situatie volledig nieuw was. Toch kon de beschikbaarheid en de productiviteit van verzending verzekerd worden en gaandeweg zelfs nog verbeterd. De jury looft CHC en Hospital Logistics niet alleen voor de innovatieve aanpak van deze externalisering, maar ook voor de efficiënte implementatie ondanks de complexe situatie ten gevolge van de COVID19-crisis. Het project benadrukt de determinerende rol van de logistiek in de professionalisering van de gezondheidszorg.

Het klassement

  1. CHC / Hospital Logistics (Luik / Aarschot)
  2. Atlas Copco (Wilrijk)
  3. Bleckmann (Grobbendonk)

 

Met de steun van 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo