Cohout koopt allereerste Scania

Bosexploitatiebedrijf Cohout uit het Limburgse Nieuwerkerken heeft voor het eerst een Scania gekocht. En wat voor één: een V8 R580 in 50-ton uitvoering. 

 

De firma van de familie Colemont koopt en verwerkt hout voor de papier-, verpakkings- of houtverwerkende nijverheid. Haar vloot telde zes trucks, maar nog geen Scania. “Onze eerste Scania kwam er op initiële vraag van de chauffeur die nu dagelijks onderweg is met ‘zijn’ R580. We proberen rekening te houden met de wensen van onze medewerkers”, vertelt Jo Colemont, de tweede generatie aan het hoofd van het bedrijf. Naast een contract via Scania Finance koos Colemont ook voor een full-service onderhoudscontract. 

 

De nieuwe Scania R580 V8 wordt echter ook vaak ingezet in de Ardennen, en daarom koos Cohout voor de 50-ton versie, een optie waardoor ze in Wallonië optimaal gebruik kunnen maken van het laadvermogen. “Er werd ons beloofd dat de V8 zou zorgen voor een laag brandstofverbruik in combinatie met zware ladingen en heuvelachtig parcours, en dat blijkt in de praktijk ook het geval te zijn”, concludeert Colemont.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo