DHL Express opent Cityhub op Blue Gate Antwerp

DHL Express heeft zijn nieuwe CityHub voor de Antwerpse regio geopend op Blue Gate Antwerp. Het stadsdistributiecentrum, geïnspireerd op het VIL-project R!Sult, zal gemiddeld 50.000 pakjes per week ophalen en leveren in de stad en de randgemeenten, onder andere elektrische cargofietsen en bestelwagens. Op volle kracht zal de nieuwe CityHub 125 medewerkers tellen.

Vanuit de nieuwe CityHub belevert DHL Express de stad Antwerpen en de omliggende gemeenten. De nieuwe vestiging is met 12.000 m² de grootste van het bedrijf in België en vervangt het service center nabij de Noorderlaan, ten noorden van Antwerpen. Dat barstte uit zijn voegen en was niet meer aangepast aan een moderne en duurzame stadslogistiek. De helft van de pakjes bestemd voor het centrum van Antwerpen wordt voortaan door Cubicycles (elektrische cargofietsen) geleverd en de andere helft door elektrische VW e-Crafter bestelwatens. Het doel is om tegen 2030 de volledige belevering, dus ook in de randgemeenten, de haven en de ruimere omgeving, CO2-neutraal te voorzien door de inzet van negentig elektrische bestelwagens.

De keuze voor het ‘groene’ bedrijventerrein Blue Gate Antwerp, een realisatie van Montea, past in het GoGreen programma van DHL Express, dat de expressdienst tegen 2050 volledig CO2-neutraal moet maken. Het gebouw van de logistieker krijgt een BREEAM ‘Excellent’ certificaat en werd ook ecologisch gebouwd Dankzij de ligging van het bedrijventerrein aan het water, kon het grootste deel van de bouwmaterialen bijvoorbeeld via het water aangeleverd worden. Verder voorzien 1.000 zonnepanelen het gebouw van hernieuwbare energie. De aansluiting op het warmtenet laat toe om warmte met andere bedrijven uit te wisselen en zodra beschikbaar hernieuwbare energie te verbruiken.

Nationale aanwervingscampagne

Om de sterke groei van de expressdiensten – die onder meer wordt gedreven door de boom van e-commerce – op te vangen, start DHL in heel België trouwens een ambitieus aanwervingsplan. Over een periode van twee jaar zal een totaal van 600 nieuwe medewerkers worden aangeworven voor jobs in alle geledingen van het bedrijf.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo