Kögel presenteert de Mega Lightplus

Kögel presenteert een nieuwe, lichtere versie van zijn Mega-grootvolumetrailer. De Kögel Mega Lightplus dekt een breed scala van toepassingen met een tarragewicht vanaf 5.200 kg, wat 900 kg minder is dan de standaard Mega.

In de basisuitvoering is de Kögel Mega Lightplus met een aluminium voorwand, hoekstijlen, achterdeuren en dakrails al 700 kg lichter dan de standaard Mega. Andere gewichtsbesparingen zijn aluminium velgen, lichtere banden en aluminium luchttanks, die nog eens 200 kilogram besparen.

Praktisch gezien vereenvoudigt het standaard opklapbare dak het zijdelings laden, terwijl een laadhoogte van drie meter gegarandeerd is, ongeacht het type lading, onder meer dankzij een zwanenhals van 90 mm. Ook de Kögel Mega Lightplus heeft het buitenframe profiel en de carrosserie van de Novum generatie. Als optie kan de Mega Lightplus worden uitgerust met de versterkte Strong&Go body, waardoor hij voldoet aan de DIN EN 12642 code XL lashing standaard en de Daimler 9.5 richtlijn zonder gebruik te maken van ingebouwde latten. Eén enkele rij latten is voldoende om één of twee lagen gestandaardiseerde flessenkratten te vervoeren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo