Maxus nummer één op sterke elektrische bestelwagenmarkt in Nederland

Met 82 ingeschreven exemplaren tijdens de eerste twee maanden van dit jaar is Maxus bij onze Noorderburen marktleider bij de elektrische bestelwagens. Het Chinese merk laat daarbij Nissan (e-NV200) en Renault (Kangoo Z.E.) achter zich.

Terwijl de Belgische markt op het vlak van elektrische bestelwagens nog de kat uit de boom kijkt, steeg de verkoop in Nederland met 180% in de maand februari. Dit stijging begon al vorig jaar, toen er tijdens de laatste twee maanden evenveel exemplaren ingeschreven werden als tijdens de rest van het jaar, met als uitschieter 376 stuks in november. In februari van dit jaar waren dat er 216, waarvan er dus 82 het Maxus-logo op de neus hebben.

De verkoop van elektrische bestelwagens bij onze Noorderburen zal naar verwachting nog stijgen, want vanaf midden deze maand start de overheid er met een subsidie voor elektrische bestelwagens. Bedrijven kunnen tot € 5.000 per bestelwagen krijgen. Er staat wel een limiet op het totale subsidiebedrag: er is € 22 miljoen voorzien voor dit jaar. Daar kunnen we in België enkel van dromen…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo