Nieuw ‘bandenlabel’ wordt op 1 mei van kracht

Het nieuwe bandenlabel wordt op 1 mei 2021 van kracht, ook voor lichte bedrijfsvoertuigen. Het is gemakkelijker te begrijpen dan het oude label, dat in 2012 werd gelanceerd.

Voor rolweerstand en remweg op nat wegdek is er een reductie van zeven naar vijf categorieën, van A (voor de best presterende banden) tot E (voor de slechtst presterende banden). Het geluidsniveau van de band wordt nu duidelijk aangegeven op het etiket: het dB-niveau wordt nu geflankeerd door een letter (A, B, C) in plaats van het meer abstracte geluidsgolfsysteem. Ten slotte worden het merk en het model van de band beter geïdentificeerd op het etiket en biedt een QR-code online toegang tot de informatie.

“Het nieuwe bandenlabel biedt heel wat voordelen, zowel voor de klant als voor de bandenspecialist, de verkeersveiligheid en het milieu”, zegt Filip Rylant, woordvoerder van Traxio. “De structuur is vereenvoudigd en de hoeveelheid informatie is vergroot, zodat de klant de optimale band kan kiezen of beter advies kan krijgen tijdens het aankoopgesprek met de bandenspecialist. Deze optimale keuze helpt het aantal verkeersongevallen te verminderen, bijvoorbeeld door banden te kiezen met een kortere remweg op nat wegdek, een lagere CO2-uitstoot en een lager geluidsniveau. Met andere woorden, het nieuwe bandenlabel is zuiniger, milieuvriendelijker en maatschappelijk verantwoord. “

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo