Renault Trucks biedt vanaf 2023 een elektrische range voor elk marksegment aan

Vanaf 2023 zal er een elektrisch Renault Trucks-voertuig beschikbaar zijn voor elk segment, ook voor de bouwsector en voor langeafstandstransport. De Franse constructeur heeft een afdeling opgericht die zich toelegt op elektrische mobiliteit. 

In 2040 zal Renault Trucks geen enkele vrachtwagen aanbieden die nog op fossiele brandstoffen rijden, maar zover zijn we nog niet. In 2021 biedt Renault Trucks met de Renault Trucks D Z.E., D Wide Z.E. en de Renault Trucks Master Z.E. een breed gamma elektrische trucks aan. De fabrikant bereidt zich echter voor om vanaf 2023 een Z.E.-trekker op de markt te brengen die tegemoetkomt aan de behoeften van regionaal en interregionaal vervoer. Tegen die datum zal ook een elektrisch gamma voor de bouwsector beschikbaar zijn. Vanaf 2025 zal Renault Trucks een trekker kunnen aanbieden op brandstofcellen, voornamelijk voor langeafstandsgebruik.

“Wij willen de toon aangeven”, aldus Bruno Blin, President Renault Trucks. “We streven ernaar om 10% van onze verkoop elektrisch te maken tegen 2025 en 35% tegen 2030. Tegen 2040 zullen al onze voertuiggamma’s 100% vrij zijn van fossiele brandstoffen.”

Om zijn doelstellingen te bereiken gaat Renault Trucks strategische partnerschappen aan en vertrouwt ook op synergieën binnen de Volvo Group. Renault Trucks zal ook de steun krijgen van zijn nieuwe R&D-centrum in Lyon, de X-Tech Arena, dat tegen begin 2023 zal worden gebouwd. Op kortere termijn heeft Renault Trucks ook een nieuwe entiteit opgericht die verantwoordelijk is voor projecten rond elektrische mobiliteit. Dit team helpt potentiële klanten om zowel de operationele efficiëntie als hun tevredenheid te verhogen.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo