Snel Logistic Solutions koopt eerste DAF CF Electric in België

Snel Logistic Solutions, de Transporteur van het Jaar 2020, heeft de eerste DAF CF Electric in België in ontvangst genomen. Deze elektrische trekker zal voor een belangrijke retailer opereren vanuit Ham. 

Snel Logistic Solutions zet al op grote schaal voertuigen in op HVO maar gaat met deze CF Electric een stap verder naar een 100 % koolstofneutrale transportoplossing. “We onderzoeken al jaren de mogelijkheid om volledig elektrische trucks in te zetten, maar het beperkte rijbereik was tot voor kort een te grote drempel”, zegt  Gert Snel, CEO Snel Logistic Solutions. “DAF Trucks bracht onlangs een CF Electric van de tweede generatie op de markt met een actieradius van 200 kilometer, en dat gaf de doorslag.”

De CF Electric zal vanuit Ham binnen België ingezet worden voor een belangrijke retailer met grote  duurzaamheidsambities. “De truck zal zowel overdag als ’s nachts rijden, met telkens anderhalf uur oplaadtijd tussen de shifts. Hij zal dus zo’n twee maal 200 km per dag afleggen”, zegt Gert Snel. “Elke chauffeur zal maximaal 9 uur rijden, zodat er zes uur per dag rest om de batterijen weer op te laden. Dat is met de snellader op onze vestiging in Ham ruim voldoende”.

Volgens Gert Snel is deze aanschaf een eerste stap naar een verdere elektrificatie. “Onze klant gaat in onze duurzaamheidsstrategie mee. Het zal een leerproces zijn voor allebei. Zo dient de planning aangepast en moeten regelmatige transporten – ook op zondag – nagestreefd worden. Na zes maanden kunnen we beslissen hoe snel we meer elektrische CF’s kunnen inzetten”.

Vlaams Minister Lydia Peeters hoopt dat meer Vlaamse vervoerders het voorbeeld van Gert Snel volgen : “Zelf werk ik aan een actieplan om het gebruik van zero-emissie vrachtwagens en bij behorende laadinfrastructuur verder te stimuleren. Ik wil daarmee in de toekomst de verdere omschakeling naar elektrische vrachtwagens van bedrijven zoals Snel Logistics Solutions ondersteunen”, stelt ze.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

De Nieuwe Generatie DAF Trucks – Transport & VAN.TV 52

Net voor de zomer zette DAF de nieuwe standaard met een volledig nieuwe serie trucks. De nieuwe XF, XG en XG+ bieden de hoogste kwaliteit, een 10% lager brandstofverbruik, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en de overtreffende trap in luxe. Ze vormen de nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort. […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo