Sorteercentrum PostNL vormt sluitstuk MG Park De Hulst

Het eerste Belgische sorteer- en distributiecentrum van PostNL in België wordt gebouwd op MG Park De Hulst. Daarmee wordt het bedrijvenpark in Willebroek het grootste van ons land. Een nieuwe toegangsweg vormt samen met het gebouw van PostNL het sluitstuk van het project.

Het nieuwe, 8.400 m² grote sorteercentrum van PostNL op MG Park De Hulst zal tienduizenden pakjes per dag kunnen verwerken. Het dankt zijn efficiëntie aan zijn hoogtechnologische karakter, waarbij het hele sorteer- en distributieproces automatisch verloopt. Het complex wordt in een U-vrom gebouwd telt 67 poorten voor bestelwagens en 22 docks voor vrachtwagens. In eerste instantie zullen er zo’n 150 medewerkers werken in het nieuwe depot. Later zullen er nog meer mensen tewerkgesteld worden. Daarom realiseert MG Real Estate ook zo’n 1.000 vierkante meter kantoorruimte in opdracht van PostNL.

MG Park De Hulst

De ontwikkeling van MG park De Hulst aan het kanaal in Willebroek, begon 9 jaar geleden en zit nu in de laatste rechte lijn. In het totaal biedt het werk aan 1.500 jobs verdeeld over 12 bedrijven, die samen over 280.000 m² vierkante meter aan kantoren en magazijnen beschikken. De focus voor het volledige project ligt op duurzaamheid. Het gebruik van fossiele brandstoffen voor verwarming wordt tot een minimum beperkt dankzij het gebruik van warmtepompen, er is een duurzaam energiebeheer, een regenwaterbuffer van 18.000 m³ en 95.000 m² zonnepanelen. Het park biedt ook plaats aan het eerste Belgische CO2-neutrale logistieke centrum van Eutraco.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo