Total opent eerste Waalse BioCNG station in Jambes

Total heeft het eerste tankstation van Wallonië ingehuldigd waar bio-CNG kan worden getankt. De Waalse minister van Klimaat, Energie en Mobiliteit Philippe Henry steunt deze ecologisch alternatief voor traditionele brandstof. 

“We willen de vastgestelde klimaatdoelstellingen realiseren door ons tankstation met bio-CNG open te stellen voor zowel bedrijven als particulieren die hun steentje willen bijdragen aan de  energietransitie en daarom kiezen voor een voertuig op CNG”, aldus Stefaan De Ganck, directeur mobiliteit en nieuwe energieën bij Total. “In België rijden al zo’n 23.000 personenwagens en bedrijfsvoertuigen op CNG rond en we willen die groeiende bestuurdersgroep aanmoedigen met nog ecologischere oplossingen, waaronder onze bio-CNG.”

Minister Philippe Henry beaamt : “Om tegemoet te komen aan de Waalse doelstellingen op het vlak van energie en klimaat is het belangrijk om te diversifiëren en de bevoorrading van de transportsector te vergroenen. In dat kader neemt bio-CNG een prominente plaats in en helpt deze brandstof om de uitstoot van broeikasgassen en de luchtvervuiling te verminderen.” In Wallonië  positioneert ORES zich als facilitator in de contacten met overheden en sectorleden. “We stellen onze expertise, kennis van het distributienet en innovatiecapaciteit ter beschikking om hen concrete oplossingen aan te reiken voor de aansluiting van tankinstallaties. Als aanvulling op elektrische mobiliteit beschouwen we CNG nog steeds als het meest realistische alternatief voor duurzame mobiliteit. Aardgas is onmiddellijk beschikbaar via onze distributienetten, minder vervuilend dan andere fossiele brandstoffen en even praktisch. Het station dat nu is ingehuldigd, is daar een sprekend voorbeeld van, aangezien het weer een grote stap voorwaarts betekent in de distributie van bio-CNG”, besluit Didier Moës, directeur Infrastructuur bij ORES.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo