Traflux koopt Mercedes Actros 2836 met persopbouw en kraan

Traflux is een relatief jong bedrijf, gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van ondergrondse afvalsystemen. Met de aankoop van zes nieuwe Mercedes-Benz Actros met pers, kraan en weegsysteem is het bedrijf uit Houthalen vandaag echter klaar om zijn klanten een kostefficiënte totaaloplossing aan te bieden.

Traflux is actief in heel Vlaanderen en in het grootste gedeelte van Wallonië. Frank en Gregory Stevens, de twee zaakvoerders van Traflux, hebben immers een grote ervaring in deze sector opgedaan. “De markt vraagt vandaag totaalpakketten”, opent Frank Stevens. Traflux legt zich niet langer enkel toe op ondergrondse afvalsystemen, maar ook op het ophalen van rolcontainers en afzetcontainers. “Het probleem is echter dat ondergrondse afvalsystemen meestal met een kraanwagen worden geledigd, waarbij de grote zakken die binnen in de afvalcontainers zitten langs boven in de truck geladen worden, terwijl rolcontainers achteraan in de pers gekanteld moeten worden. Vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar een vrachtwagen waarbij we de twee manieren van ophalen kunnen combineren”, legt Frank Stevens uit. 

Zowat 95% van hun 25 voertuigen tellende vloot zijn van Mercedes-Benz. De nieuwe Actros 2836 met gestuurde naloopas is een samenspel tussen Mercedes-Benz, Terberg Specials Belgium, AE Weighing Systems en Werkhuizen Jacobs, zodat elke afvalfractie automatisch gewogen wordt. De Actros 2836 is ook uitgerust met de nieuwe MirrorCam. “Voor ons was het duidelijk dat een systeem, dat de veiligheid van onze eigen mensen, maar ook die van de andere weggebruikers kan verbeteren, een absolute must was. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat onze chauffeurs eerst wat argwanend tegenover dit nieuwe systeem stonden. Een gevoel dat na enkele dagen echter als sneeuw voor de zon verdween”, concludeert Frank Stevens.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo