Transport & Logistics Awards : de finalisten van de Green Truck Award

Het milieu was nog niet zo’n grote bekommernis in 2007, toen deze prijs voor het eerst werd uitgereikt. Intussen is er heel wat veranderd, ook wat betreft de manier waarop vloten hun ecologische voetafdruk meten en terugdringen. Deze onderscheiding bekroont dan ook ondernemingen die enerzijds trachten het aantal afgelegde kilometers te beperken en anderzijds opteren voor aandrijfsystemen die hun CO2-impact reduceren.

  • Colruyt Group beschikt over een vloot van 40 vrachtwagens, maar doet natuurlijk ook een beroep op honderden onderaannemers voor de levering aan zijn winkels. In zijn eigen vloot rijden al 40% voertuigen op aardgas, maar Colruyt test ook een waterstoftruck die in 2021 gezelschap krijgt van andere prototypes.
  • CityDepot (een merk van BD Logistics), bundelt leveringen in stadscentra en levert met het voertuig dat het aantal afgelegde kilometers en de CO2-uitstoot het best vermindert. Dit varieert van fietsen tot vrachtwagens op aardgas of biodiesel en elektrische bestelwagens.
  • Daemen is een puur middelgroot transportbedrijf dat fors investeert in digitalisering, maar ook in een vloot die al voor een derde uit aardgastrucks bestaat. Daemen is ook van plan HVO te gaan gebruiken voor de rest van haar vloot.

 

Afspraak op 18 maart om 19:00 op Kanaal Z !

Met de steun van

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo