[VIDEO] FORDLiive maximaliseert inzetbaarheid bedrijfsvoertuigen

Ford lanceert FORDLiive, een nieuw connected service-systeem dat moet helpen om pech en tijdrovende bezoeken aan de werkplaats te vermijden. De service moet zorgen voor een downtime van voertuigen die met zo’n 60% kan worden teruggebracht. FORDLiive zal in 2021 geleidelijk worden uitgerold op de Europese markten.

FORDLiive wordt gratis aangeboden via de FordPass Pro-app voor kleinere bedrijven en later via een speciale versie van Ford Telematics voor grotere wagenparken. Het verbindt de Ford bedrijfsvoertuigen, het Transit Center dealernetwerk en de constructeur met elkaar en maakt gebruik van actuele voertuiggegevens

Connected voertuigen voor Smart Maintenance

Om te garanderen dat voertuigen inzetbaar zijn, biedt FORDLiive de functie Smart Maintenance. Daarmee kan onderhoud worden ingepland wanneer dat het beste uitkomt. Ook ontvangen gebruikers een melding wanneer er actie kan worden ondernomen om een defect te voorkomen. FORDLiive geeft klanten via de FordPass Pro-app of een statusdashboard in een speciale versie van Ford Telematics onderhoudsadviezen voor specifieke voertuigen op basis van analyses van actuele voertuiggegevens. Die worden automatisch aangeleverd via het FordPass Connect-modem in de auto, die sinds midden 2019 standaard is ingebouwd in de Transit, Transit Custom, Transit Connect en Ranger. Ford schat dat zo’n dertig procent van de oproepen voor pechverhelping kan worden voorkomen als klanten actie ondernemen naar aanleiding van de onderhoudsmeldingen.

Smart Maintenance helpt niet alleen bij het plannen van onderhoud op het meest geschikte moment, maar helpt klanten ook met het in de gaten houden van de resterende levensduur van de olie, het AdBlue-peil en de bandspanning. Daarmee wordt onverwachte uitval van voertuigen voorkomen. Smart Maintenance geeft eigenaars in duidelijke taal uitleg over de betekenis van waarschuwingslampjes en meldingen, laat zien wat de mogelijke gevolgen ervan zijn en biedt advies over het juiste onderhoud. Ook ontvangen eigenaren een melding als hun voertuig wordt teruggeroepen.

Diagnose op afstand

Met nieuwe verbonden functies kunnen werkzaamheden worden gestroomlijnd en kan de duur van reparaties worden verkort. Ford Transit Centers kunnen dankzij Smart Diagnostics de gegevens van de afgelopen zestig dagen van een voertuig bekijken. Daarmee kan snel een diagnose worden gesteld en kunnen onderdelen proactief worden besteld, voordat een auto naar de garage komt. Doordat gegevens worden gedeeld, kunnen dealers hun klanten effectief adviseren over het gebruik van hun voertuig. Daarnaast kunnen onderhoudswerkzaamheden worden gecombineerd voor minder afspraken bij de garage en prioritering van dringende reparaties.

Wanneer langdurige stilstand onvermijdelijk is, kunnen Transit Centers dankzij inzicht in de specifieke behoeften van hun klanten snel een geschikt vervangvoertuig regelen, zodat hun werk niet stil komt te liggen. Ook de connectiviteit van Ford-technici wordt verbeterd met FORDLiive. In pilotprojecten met VR-headsets worden zij virtueel naar een Transit Centrum gebracht, waar ze ingewikkelde problemen kunnen identificeren en oplossingen kunnen aandragen. Daarmee wordt aanzienlijk bespaard op reistijd en -kosten. Deze nieuwe services zijn een aanvulling op de reeds gevarieerde reeks hulpdiensten die wordt geleverd door de Transit Centra, zoals langere openingstijden, onderhoud terwijl je wacht (Express Service), het ophalen en afleveren van auto’s en Smart Maintenance.

Drie FORDLiive Centra in 2021

De FORDLiive Centra, waarvan er in 2021 drie geopend worden (Dunton, UK – Valencia, Spanje Keulen, Duitsland), zijn een essentieel onderdeel van de nieuwe service. Daar werken FORDLiive Agents die mogelijke problemen opsporen en erop reageren, zodat klanten met zo min mogelijk uitval te maken krijgen. De mensen in deze centra werken met de nieuwe UptimePro-software. Die beschikt over de actuele gegevens van de Transit Centra en houdt alle reparaties bij om een maximale inzetbaarheid te garanderen. Als het systeem detecteert dat reparaties vertraagd zijn of hetzelfde voertuig al meerdere malen bij de garage is geweest, bieden de FORDLiive Agents advies over de beste manier om het onderliggende probleem op te sporen en te verhelpen. FORDLiive Agents functioneren als de ogen en oren van de fabrikant en zorgen ervoor dat de deskundigen van Ford klaarstaan om de dealers te ondersteunen, met diepgaande technische kennis of snel geleverde onderdelen voor een reparatie.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

TRANSPORT & VAN.TV 49: Waasland Automotive is een alles-in-één aanbieder

Lichte bedrijfsvoertuigen zijn maatwerk. En dat hebben ze bij Waasland Automotive goed begrepen. Waasland Automotive is een alles-in-één aanbieder, met als doel de volledige ontzorging van de klant. En dat uit zich op verschillende vlakken. De vestiging in Sint-Niklaas zal zich in de toekomst 100% specialiseren in de bedrijfsvoertuigen van Ford, maar ook in Beveren […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo