VIL lanceert Logistics Sustainability Index

VIL heeft officieel zijn Logistics Sustainability Index gelanceerd, een tool die bedrijven een inzicht geeft in de duurzaamheid van hun logistieke activiteiten en de verbeterpunten op dat vlak. Ninatrans, Odyssey Logistics, HAVI en Snel Logistics Solutions zijn de eerste bedrijven die hun score kennen.

De Logistics Sustainability Index werd bedacht en uitgewerkt door VIL met ondersteuning van de VUB. De tool legt de nadruk op het verbeteren van de duurzaamheid van de logistieke processen van een bedrijf, ongeacht de return on investment, en wil meer zijn dan een CO2-calculator. Bedrijven worden beoordeeld op het vlak van beleid, logistiek, verpakking en transport. Afhankelijk van hun score, die niet publiek gemaakt wordt, krijgen bedrijven per categorie een classificatie toebedeeld: stragglers, rookies, adopters, frontrunners of masters. Dankzij een ingebouwde simulatietool kunnen bedrijven ook het effect van investeringen of aanpassingen op hun score checken. Ninatrans is bijvoorbeeld Master op het vlak van beleid, en streeft ernaar om volgend jaar Frontrunner te worden op het vlak van transport.

Bedrijven kunnen vanaf nu jaarlijks de online tool van de Logistics Sustainability Index invullen om hun score te kennen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo