VIL start ‘Safe Warehouse’ project

Het aantal ongevallen in logistieke werkomgevingen is volgens VIL te hoog, en de daling die gemeten wordt in andere sectoren blijft uit. Daar wil het instituut met zijn project Safe Warehouse iets aan doen, door me technologische oplossingen de veiligheidsrisico’s te verkleinen. Negen bedrijven nemen deel aan het project.

Uit de meest recente cijfers van Fedris blijkt dat er jaarlijks bijna 5.000 ongevallen gebeuren op logistieke sites, waarvan 500 met blijvende werkongeschiktheid. VIL ziet verklaringen in de vele fysieke handelingen in combinatie met het hanteren van allerlei apparatuur, maar gaat tijdens het project op zoek naar de frequentie, aard en mogelijke oorzaken van arbeidsongevallen.

Op basis van de vaststellingen, zal onderzoek gevoerd worden naar welke technologieën de veiligheid kunnen verhogen. Denk aan RTLS-sensoren, bluetooth-oplossingen, camerasystemen… Deelnemers aan het project zijn Atlas Copco Airpower, Delhaize Belgium, Gheys Logistics (BLC), H.Essers, Eutraco, Logflow, Lopos, Mainfreight Logistics Services en Moldenbergnatie. Extra deelnemers zijn welkom.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo