[UITNODIGING] Voka Vlaams-Brabant presenteert: Verderkijkers 2021

Waarom logistiek een gamechanger is voor jouw bedrijf

Jaren geleden was logistiek voor ondernemers een noodzakelijk en functioneel aspect in de bedrijfsvoering. Als het werkte, was het goed. Vandaag is logistiek steeds meer het kloppende hart van bedrijven geworden want de supply chain, opslag en distributie worden gedreven door de klant. Een state of the art logistieke organisatie maakt vandaag het verschil: snelheid, beschikbaarheid van producten, retour- en herstellingslogistiek zijn cruciaal geworden voor een positieve klantenbeleving. Gedreven door technologie en digitalisering – en corona – zijn we het gewoon geraakt om zo goed als onmiddellijk onze bestellingen toegeleverd te krijgen. Logistiek een noodzakelijk kwaad? Integendeel: het is een gamechanger voor élke sector en élk bedrijf.


Hoe je als bedrijf je business kan verbeteren en groei kan realiseren dankzij een uitgekiende logistiek, dat is het uitgangspunt van Verderkijkers 2021. Dat is een onmisbaar event waar topsprekers uit verschillende hoeken van de logistieke wereld je wegwijs maken in de nieuwste evoluties, trends en uitdagingen.


Een efficiënte logistiek – supply chain, warehousing en distributie – kan dan wel een gamechanger zijn voor jouw onderneming, we staan tegelijk voor belangrijke uitdagingen. Is het immers wel mogelijk om onze drang om “nu meteen” onze bestelling te ontvangen te verzoenen met efficiënt en duurzaam transport binnen onze bestaande infrastructuur? Is het nuttig om één grote opslagplaats te hebben of voorzie je best hubs over het hele land? Is de huidige manier van consumeren aan de bodemprijzen van vandaag nog langer houdbaar of zal de consument (meer) moeten betalen voor de geleverde service?

Deze uitdagingen gaan gelukkig gepaard met voortdurende verandering en innovatie. Want de nieuwste trends en toepassingen in logistiek zijn slim, hoogtechnologisch en kostenefficiënt, voor grote én kleine bedrijven. Zo kan de logistiek als kloppend hart van een veranderend commercieel landschap een positieve impact genereren. Tijdens Verderkijkers 2021 – Logistiek als gamechanger gaan we daar op in.

Op het programma van Verderkijkers 2021:

  • Keynote
  • Inspiratiesessies aangevuld met actuele bedrijfscases
    • Trends in warehousing, ingeleid door Flanders Make
    • Trends in supply chain, ingeleid door het VIL, het innovatieplatform voor de logistieke sector in Vlaanderen
    • Trends in distributie en transport, ingeleid door Living Tomorrow/Tomorrowlab
  • Debat: “Hoe kan logistiek een gamechangers zijn voor elk bedrijf?”


Praktisch

Verderkijkers 2021 is een digitaal event dat plaatsvindt op 18 mei 2021 van 16.00 tot 19.30 uur.
Meer info en inschrijven: www.voka.be/verderkijkers2021

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo