Volgens Webfleet kan meerderheid bedrijfsvoertuigen elektrisch

Leverancier van telematica-oplossingen Webfleet Solutions heeft geanonimiseerde data van 100.000 verbonden voertuigen in Europa geanalyseerd met zijn nieuwe functie ‘Fleet Electrification Planning Report’. Het concludeert daaruit dat er een fors potentieel is voor elektrische voertuigen (EV’s) onder de bedrijfsvoertuigen.

Voor ruim een derde van de wagenparken in Europese bedrijven zou volgens het onderzoek louter gebruik kunnen worden gemaakt van elektrische voertuigen. 82,2% van alle bedrijven zou minstens één voertuig door een elektrisch voertuig kunnen vervangen en 57% de helft van hun wagenpark. Let wel, deze cijfers zijn niet specifiek voor lichte vrachtvoertuigen, maar ook voor personenwagens.

Laadinfrastructuur

Volgens Webfleet zijn Nederland en Groot-Brittannië de landen met het grootste potentieel voor elektrificatie. In deze landen zou 70% van alle bedrijfswagens kunnen worden geëlektrificeerd. Zij worden gevolgd door Frankrijk (67%) en Duitsland (61%). België scoort iets minder goed (56%). Interessant is dat in de vier koplopende landen sprake is van een hoge beschikbaarheid van oplaadpunten. Van de 144.000 oplaadpunten die momenteel in de Europese Unie beschikbaar zijn, bevindt de meerderheid zich in Nederland (26%), Duitsland (19%), Frankrijk (17%) en Groot-Brittannië (13%). België heeft met zijn 3038 laadpalen slechts 2,1% van het totaal in Europa in bezit.

“De data is in ieder geval duidelijk over het volgende: de ritten die de overgrote meerderheid van zakelijke personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen maken in de door ons geanalyseerde sectoren zouden ook door EV’s kunnen worden gereden. Dit zorgt hopelijk nog meer interesse van de vele Europese bedrijven die de ambitie hebben om elektrische voertuigen aan hun wagenpark toe te voegen,” zegt Taco van der Leij, vice-president van Webfleet Solutions Europe

Lees alles over Webfleet solutions

Webfleet solutions

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo