CityDepot wordt partner van ‘Slim naar A’

Slim naar Antwerpen, het samenwerkingsverband dat van Antwerpen een vlot bereikbare stad wil maken, heeft er een nieuwe partner bij : CityDepot (onderdeel van BD Logistics) zal bepaalde kortingen geven aan de lokale handelaars die voor  hun duurzame leveringsoplossingen kiezen.

“Handelaars zijn de laatste maanden kampioen geworden in schakelen: van offline naar online, naar nieuwe businessmodellen en levering aan huis… Efficiënt en slim leveren optimaliseert niet alleen je service, maar draagt ook bij aan vlotter verkeer en een aangenamere stad. De duurzame propositie van CityDepot sluit hier perfect bij aan. We zetten in op duurzame stadsdistributie door goederen te bundelen in lokale depots aan de rand van de stad. daar maken wij met alle goederenstromen optimale routes. We houden uiteraard rekening met venstertijden, met de conditionering van goederen, en zo proberen we de ideale route te maken om zo efficiënt mogelijk de stad in en uit te geraken. Onze vloot bestaat onder andere uit cargofietsen, elektrische wagens, CNG wagens en voertuigen die op HVO rijden. We kijken vooral naar welk vervoersmiddel optimaal is voor de goederen die we moeten binnenbrengen. Moeten we twee pakjes binnen brengen in een historisch centrum van een stad, dan is het beter om een fietskoerier te gebruiken. Zijn het grote stukken, dan is het een vrachtwagen  met CNG of HVO. We zorgen er in ieder geval voor dat we tot 75 % besparen in CO2 in de last-mile logistiek in de stad. Met dit project bieden we lokale handelaars in Antwerpen een korting op het ophalen en leveren van pakjes en goederen”, aldus Raf Lambrix, CEO van CityDepot.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo