Crowdlending en factoring, financieringen aangepast aan de bedrijven in de transportsector

Crowdlending en factoring zijn 2 complementaire financieringsopties die bijzonder goed geschikt zijn voor de noden en beperkingen binnen de transportsector. Nochtans blijven deze 2 manieren om gemakkelijk en snel aan fondsen te raken nog onbekend voor de managers. Wij leggen het graag even uit!

Crowdlending, hoe werkt dat?

Crowdlending zorgt ervoor dat bedrijven makkelijk een krediet kunnen aangaan door direct bij particulieren te lenen, die zoeken om hun spaargelden nuttig te ontlenen, via een platform. Het proces om dit type krediet te bekomen is volledig 100% gedigitaliseerd en het platform blijft de enige gesprekspartner voor de KMO alsook voor de particuliere investeerders, gedurende de ganse duur van de lening.

De rentevoeten zijn zeer aantrekkelijk, vanaf 0,9%, via Look&Fin. Met 100 miljoen € opgehaald ter financiering van honderden KMO’s is dit platform de leader in crowdlending in België sinds 2012.

KMO’s zoals Joseph Mallien & fils (binnenvaart), Cargo Line (container) of B2Bike (fietsenleasing) hebben hier al van kunnen genieten. Een aanvraag indienen.

Factoring, hoe werkt dat?

Factoring is een oplossing die ervoor zorgt dat je de cashflow van een bedrijf kan financieren door de vroegtijdige betaling van de facturen, voor de vervaldatum. Deze onmiddellijke aanbreng in cash is in het bijzonder graag gezien bij de bedrijven actief in de transportsector, die vaak 45 of 60 dagen moeten wachten, of meer, alvorens betaald te worden. Het factoringbedrijf zorgt voor de opvolging van de facturen van de klant, zowel voor herinneringen als voor de terugvordering van de schulden.

Koalaboox, een referentie wat betreft factoring, heeft al meer dan 30000 bedrijven in België, Nederland en Spanje begeleid. De diensten worden betaald door 2,99% van het totaalfactuurbedrag in te houden via deze service. Koalaboox ontdekken

Hoe zijn Factoring en Crowdlending complementair?

Deze twee oplossingen geven je de kans je cashflow te boosten. Daar waar Factoring een antwoord is op een korte termijn nood aan cashflow voor de KMO’s, is crowdlending eerder bedoeld voor KMO’s die op middel- of lange termijn nood aan financiering hebben. Crowdlending kan de vervanger zijn van de bankvoorstellen of kan hiermee complementair zijn, daar waar banken niet willen volgen. Deze twee oplossingen zorgen ook voor een hefboom bij de banken, want ze brengen “cash” naar het bedrijf, wat de situatie ten opzichte van de banken weer beter maakt.

Meer weten over het krijgen van een krediet via crowdlending

Meer weten over factoring

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo