De transportmarkt zou in 2021 met 4,7% moeten groeien

Volgens analisten van Transport Intelligence zal de Europese wegvervoermarkt in 2021 met 4,7% groeien, maar zal het niveau van 2019 aan het eind van het jaar nog niet bereiken.

In 2020 heeft de economische crisis als gevolg van de pandemie geleid tot een daling van het vervoersvolume met 5,9%. Voor 2021 is het de industriële sector die de transportvolumes zal opdrijven, maar Ti is ook van mening dat moet worden nagegaan welke sectoren zullen profiteren van de investeringen van de gezinnen. Zij menen dat de besparingen tijdens de crisis vooral in fysieke aankopen werden geïnvesteerd, maar dat zij naar de dienstensector kunnen verschuiven zodra de pandemie voorbij is. Onder deze omstandigheden zal de totale omvang van de Europese wegvervoermarkt naar verwachting 1,5% kleiner blijven dan in 2019.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo