Dematra trekt nieuwe investeerder aan

Dematra, specialist in de opslag en fijnmazige distributie van food en non-food producten, trekt groeikapitaal aan van Waterland Private Equity Investments. Het bedrijf uit Nazareth blijft in de handen van de tweede generatie van de familie De Jaeger en investeert in een nieuw hoogbouwmagazijn.
Dematra genereert een omzet van 25 miljoen euro en stelt een 120-tal medewerkers tewerk verdeeld over drie sites op industriezone De Prijkels en een site in Roeselare, samen goed voor 80.000 palletplaatsen. “We realiseerden een versnelde groei door de sterke marktvraag naar kwalitatieve logistieke dienstverlening. Onze strategie berust op de volledige logistieke ontzorging van de klant door de unieke combinatie van opslag en fijnmazige distributie, het ontwikkelen van lange termijn relaties met onze werknemers en klanten, en het aanbieden van een uitstekende service. We hebben Waterland aangetrokken als financiële partner om onze groei te versnellen: Waterland zal extra financiële middelen verschaffen en strategische ondersteuning bieden.”

In dit kader wordt onder andere geïnvesteerd in de uitbreiding van de huidige opslag- en distributie-capaciteit en de uitbouw van een vierde site op industriezone De Prijkels. Dit project, dat in december 2019 werd aangekondigd, is al gedeeltelijk voltooid met een eerste opslagplaats. “We starten nu met de bouw van een tweede volautomatisch hoogbouwmagazijn dat zal worden gebruikt voor de opslag van voedingsproducten”, vertelt Geert De Jaeger. En over hoogbouw gesproken, de cijfers spreken voor zich: op een oppervlakte van 15.000 m2 zal het pakhuis een hoogte bereiken van… 46 meter hoog om plaats te bieden aan 80.000 pallets. Het nieuwe gebouw moet tegen eind 2022 operationeel zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo