Deutsche Post DHL zet vaart achter de uitrol van zijn elektrische vloot

In Duitsland hebben Deutsche Post en DHL al de grootste vloot van elektrische lichte bedrijfsvoertuigen. Deze inspanningen zullen doorgaan tot ten minste 2025, met verdere investeringen in oplaadinfrastructuur. .. en de tijdelijke voortzetting van het StreetScooter-merk.

In 2021 zetten Deutsche Post en DHL samen 15.000 elektrische lichte bedrijfswagens StreetScooter in, een constructeur die in 2014 door Deusche Post werd overgenomen. In februari 2020 kondigde Deutsche Post aan dat het zijn experiment ams constructeur zou beëindigen, maar zeven maanden later werd de einddatum van het programma uitgesteld. Aanvankelijk ziet het ernaar uit dat Deutsche Post en DHL nog 6.500 nieuwe StreetScooters in gebruik zullen nemen, maar ze hebben ook een nieuw model aangekondigd voor 2022: de StreetScooter Gigabox (foto), die een nuttig volume van 12m3 zal bieden, het equivalent van 240 pakjes. “De beslissing om de productie van de StreetScooter stop te zetten wordt niet in vraag gesteld, de uitvoering ervan wordt gewoon uitgesteld. In het huidige aanbod van de grote constructeurs vinden we geen voertuigen die aan onze specificaties voldoen, en daarom hebben we besloten om nog eens 6.500 StreetScooters voor eigen gebruik te bouwen”, legt de woordvoerder van Deutsche Post DHL uit.

Op middellange termijn zal het Duitse wagenpark van de twee operatoren 37.000 elektrische voertuigen omvatten, waaronder een aantal bestelwagens die bij traditionele constructeurs worden aangekocht. Daar komen 8.000 geëlektrificeerde fietsen en 9.000 geëlektrificeerde driewielers bij. Deze vloot zal kunnen terugvallen op het grootste private netwerk van oplaadpunten in Duitsland: vandaag telt dit netwerk al 20.000 oplaadpunten, d.w.z. de helft van het volledige Duitse openbare oplaadpark.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo