DHL Express bestelt 100 elektrische Fiat E-Ducato’s

Fiat Professional zal 100 elektrische E-Ducato bestelwagens leveren aan DHL Express, die ze in zijn Europese vloot zal inzetten voor het emissievrij leveren van pakjes. Tegen 2030 wil de wereldleider in pakketlevering niet minder dan 14.000 elektrische voertuigen in zijn Europese vloot hebben.

Tegen 2050 wil DHL 100% emissievrij werken. Een eerste belangrijke stap om dat doel te halen is dat 60% van de vloot emissievrij is tegen 2030. Vandaag zijn er dat zowat 500 in Europa, en de aankoop van de 100 Fiat E-Ducato bestelwagens vergroot dat aandeel nog. Ze worden vooral ingezet in voor last-mile leveringen steden, waar de afstanden kort zijn, elektrische voertuigen merkelijk efficiënter zijn dan voertuigen met verbrandingsmotor, en de impact van uitstoot merkbaarder is.

Voor het overging tot het order van de E-Ducato bestelwagens, testte het logistieke bedrijf het voertuig uitgebreid, ook in periodes met lage temperaturen, op langere afstanden en met grote stijgingspercentages. Die testen doorstond de Italiaan blijkbaar met glans.

Lees alles over Fiat Belgium NV

Fiat Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo