DSV neemt operationele activiteiten van Agility Logistics over

DSV zal de Global Integrated Logistics divisie van de Agility Group overnemen. Dit vertegenwoordigt een omzet van 4 miljard USD en ongeveer 17.000 mensen die actief zijn in freight forwarding en de contractlogistiek. Agility behoudt zijn vastgoed- en digitale-dienstenactiviteiten.

De overname brengt DSV op een totaal van 70.000 mensen en een geschatte jaaromzet van DKK 142 miljard (EUR 19,1 miljard). Volgens Jens Bjørn Andersen, Group CEO van DSV, is de GIL-divisie zeer complementair met de bestaande activiteiten van DSV, vooral omdat zij goed vertegenwoordigd is in de regio APAC en het Midden-Oosten. De versterkte Air & Sea divisie van DSV zal 2,8 miljoen TEU’s en meer dan 1,6 miljoen ton luchtvracht per jaar vervoeren. Aan de kant van de contractlogistiek zal de divisie DSV Solutions worden uitgebreid met 1,4 miljoen m2 magazijnruimte. Ten slotte opent de transactie nieuwe mogelijkheden voor de divisie DSV Road. De eerste uitdaging voor DSV zal erin bestaan de rentabiliteit van de van Agility overgenomen activiteiten op hetzelfde niveau te brengen als haar eigen activiteiten.

De impact van deze overname op de Belgische activiteiten van DSV zal beperkt zijn: de Belgische vestiging van Agility Logistics telt slechts 16 werknemers, terwijl DSV er ongeveer 1.400 telt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo