ECS rondt integratie 2XL af

ECS nam 2XL in 2017 over. De transitie naar een eengemaakt bedrijf is met succes afgerond, zodat ECS zich nu profileert nadrukkelijk als marktleider op vlak van supply chain logistics en intermodaal transport.

“De integratie van 2XL is geslaagd, ondanks de moeilijke omstandigheden die de Brexit met zich meebracht. De afgeronde overname biedt ons alvast verschillende voordelen: in de eerste plaats kunnen we door de combinatie van alle medewerkers samen een meer gediversifiëerde service bieden. We kunnen nu efficiënter ladingen verschepen, consolideren en totaaloplossingen bieden, bijvoorbeeld aan de Britse retailmarkt en de Europese grootverladers. Dat gaat van aangepaste leveringen voor supermarkten tot goederen in massa aanleveren via ons eigen treintransport of individuele intermodale volle ladingen. Zowel ECS Supply Chain als ECS intermodal door-to-door transport zijn verder uitgebouwd. We zetten in op stockage, innovatieve transportmodi en cross-docking diensten”, vertelt co-CEO Pieter Balcaen.

Tijdens de overname werd tijdelijk de naam ECS2XL gebruikt, maar nu wordt er gekozen voor ECS. “We wilden één merknaam waar we als versterkt, ééngemaakt bedrijf konden achterstaan. Uiteindelijk hebben we gekozen voor ECS”, verduidelijkt Balcaen. Het zwaartepunt van ECS ligt nog in Zeebrugge, met Venlo als logistieke schakel in Nederland, maar ECS blikt nu vooruit naar een schaalvergroting in de rest van Europa. “De fusie tussen de havens van Zeebrugge en Antwerpen biedt mogelijkheden voor ECS. Ik zie daarin grote voordelen. Antwerpen is voor ons een belangrijk treinknooppunt met goede verbindingen naar de rest van Europa. Bovendien is de schaal van de Antwerpse haven groter. We zien sinds de bekendmaking van de fusie al meer gigantische schepen aanmeren bij ons om goederen te lossen. Tot Antwerpen varen kost tijd, en die besparen ze door in Zeebrugge te lossen. Wij kijken er naar uit deze ladingen continentaal te leveren om zo verdere optimaliseringen te bekomen: maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons altijd op de eerste plaats”; aldus Balcaen nog.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo