Ford gaat bedrijfsvoertuigen, ook elektrische, bouwen in Roemenië

Ford investeert $300 miljoen in zijn fabriek in het Roemeense Craiova voor de productie van nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen. Die krijgen benzine- en dieselmotoren, maar tegen 2024 komt er ook een volledig elektrische variant. Over welk voertuig het gaat, verklapt Ford nog niet.

De exacte datum waarop de productie van de nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen van start gaat, wordt op een later moment bekend gemaakt, samen met verdere productdetails. Eerder kondigde Ford al aan dat zijn volledige bedrijfsvoertuigengamma in 2024 beschikbaar zal zijn met een volledig elektrische of plug-in hybride aandrijving. Deze geëlektrificeerde varianten nemen in 2030 naar verwachting twee derde van de bedrijfsvoertuigenverkoop van Ford voor hun rekening.

Ford kocht de fabriek in Craiova in 2008 van Daewoo, en bouwde er eerst de vorige generatie van de Transit Connect, maar sinds 2012 rollen er enkel personenwagens en motoren van de band.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

TRANSPORT & VAN.TV 49: Waasland Automotive is een alles-in-één aanbieder

Lichte bedrijfsvoertuigen zijn maatwerk. En dat hebben ze bij Waasland Automotive goed begrepen. Waasland Automotive is een alles-in-één aanbieder, met als doel de volledige ontzorging van de klant. En dat uit zich op verschillende vlakken. De vestiging in Sint-Niklaas zal zich in de toekomst 100% specialiseren in de bedrijfsvoertuigen van Ford, maar ook in Beveren […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo