Foreign Investment Trophy 2021: Kuehne+Nagel en Atlas Copco vallen in de prijzen

De twee internationale bedrijven met investeringsprojecten in Vlaanderen gingen met een trofee naar huis tijdens de Foreign Investment Trophy. Met die prijsuitreiking onderstreept Flanders Investment & Trade, het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen, voor de negende keer op rij het belang van buitenlandse investeringen voor het Gewest.

De Zwitserse logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel wint de Foreign Investment of the Year Trophy 2021. Vorig jaar opende Kuehne+Nagel een logistiek centrum voor farmaceutische en medische producten op Brucargo, het vrachtgebied van Brussels Airport, in Machelen. Bovendien begon de Zwitserse logistieke speler in datzelfde jaar met de bouw van een Europees distributiecentrum ter waarde van 75 miljoen euro in Tessenderlo. Goed voor 150 extra banen in 2021 en nog eens 350 in de daaropvolgende jaren.

De Zweedse industriële groep Atlas Copco neemt de Lifetime Achievement Trophy 2021 mee naar huis. Atlas Copco streek voor het eerst neer op Vlaamse bodem in 1955 met de opening van een sales- en servicebedrijf. Tegenwoordig stelt Atlas Copco zo’n 3.400 mensen te werk in Vlaanderen en vloeit bijna 60% van de totale groepsomzet voort uit twee bedrijfstakken waarvan de hoofdzetels zich in Vlaanderen bevinden. Dankzij de lokale troeven – waaronder de strategische ligging en de overheidssteun voor innovatie en Onderzoek & Ontwikkeling (O&O) – kan Atlas Copco in Vlaanderen bovendien intensief aan O&O doen. Zo kan het onder meer octrooien aanvragen voor gemiddeld 30 nieuwe uitvindingen per jaar.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo