Groep Martens opent tweede magazijn

Groep Martens blijft groeien. De transport- en logistiekgroep uit Turnhout heeft onlangs een nieuw magazijn geopend voor niet-ADR-producten. De logistieke infrastructuur bestaat nu uit twee overdekte magazijnen en een externe opslagruimte. Deze groei gaat hand in hand met een logistieke reorganisatie.

Group Martens heeft sinds begin dit jaar een nieuw magazijn van 8.000 m2 in gebruik. Paul Martens, directeur van het bedrijf, legt uit: “Dit is een gloednieuw magazijn met 12.000 palletplaatsen. Hier verzorgen wij de totale logistiek van diverse producten voor grote lokale bedrijven. Dit gaat van het laden en lossen van containers in de haven van Antwerpen, verpakken, orderpicking, voorraadbeheer en douaneformaliteiten tot transport door heel Europa. De opgeslagen goederen zijn niet-ADR. Voor ADR-producten hebben we een ander magazijn.”

De onderneming beschikte reeds over een opslagplaats van dezelfde grootte voor gevaarlijke goederen, maar het gebruik ervan werd licht gewijzigd. Paul Martens: “Wij hebben dit bestaande magazijn omgebouwd van een Seveso laagdrempelig naar een Seveso hoogdrempelig. Dit betekent dat er producten in worden opgeslagen die irriterend, ontvlambaar of giftig voor het milieu zijn.” Deze ontwikkeling toont aan dat de groep nog verder wil gaan in deze specialiteit. Tenslotte beschikt Groep Martens ook over een externe opslagruimte van 10.000 m2 voor de opslag van bulkproducten.

Het transportbedrijf exploiteert momenteel een wagenpark van 75 voertuigen met 100 personeelsleden. Zij is actief in nationaal en internationaal vervoer, met Frankrijk als specialisatie, en logistiek. Deze laatste activiteit werd ontwikkeld na de overname, vier jaar geleden, van ILS (International Logistic Services).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo