Iveco heeft zijn partner voor autonoom rijden gevonden

CNH Industrial heeft de ondertekening aangekondigd van een samenwerkingsproject met het Amerikaanse technologiebedrijf Plus, dat naar verwachting de systemen zal leveren die nodig zijn om volledig autonome Iveco-trucks op de markt te brengen.

Plus heeft een platform voor autonoom rijden ontwikkeld, Plus Drive genaamd, dat aan elke vrachtwagen kan worden aangepast, of het nu in de fabriek is gebouwd of achteraf is ingebouwd. Het bedrijf uit Silicon Valley gaat er prat op dat het de eerste is die zijn technologie heeft toegepast in een autonome productietruck: de J7+ van de Chinese fabrikant FAW. Plus zal naar verwachting in 2021 of 2022 ook beginnen met de distributie van zijn producten in de VS en zegt dat de eerste tests op Europese bodem nog dit jaar zullen plaatsvinden.

Iveco en Plus zullen zowel op de diesel- als op de LNG-versie van de S-Way werken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo