LCV-markt blijft sterk, tweedehandsmarkt boomt

Hoewel de inschrijvingen van nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen een sterke stijging laten optekenen (+86,9%) in vergelijking met maart vorig jaar… was dat de eerste lockdownmaand. Maar ook vergeleken met 2019 doet de verkoop van lichte bedrijfsvoertuigen het goed, met een stijging van 5,3% (maart 2021 vs maart 2019). De échte winnaar is te vinden in de hoek van de tweedehands lichte bedrijfsvoertuigen, met een stijging van de inschrijvingen met 24,1% in vergelijking met maart 2019!

Over het algemeen is er voor zowat alle voertuigsegmenten een stijging op te tekenen in vergelijking met een ‘normaal’ 2019, terwijl de het aantal nieuwe inschrijvingen terugvalt. Goed nieuws voor de tweedehandssector, maar toch schuilt er ook een gevaar in deze cijfers. Filip Rylant, woordvoerder van de federatie van voertuigverdelers en herstellers TRAXIO: “Op zich is dat positief nieuws maar de aanhoudend slechte verkoop van nieuwe wagens in combinatie met de grote vraag naar tweedehandse wagens brengt de markt onder spanning indien de vraag hoog zou blijven: er dreigt een tekort aan aanbodzijde wat zijn invloed zou kunnen hebben op beschikbaarheid en prijs van occasies. Mogelijks doet schaarste aan tweedehandsvoertuigen zich op termijn ook voor bij de lichte bedrijfsvoertuigen en motorfietsen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo