Inschrijvingen in stijgende lijn

Het aantal inschrijvingen van vrachtwagens is in maart 2021 aanzienlijk gestegen ten opzichte van maart 2020. Dit is nauwelijks verrassend, gezien de sluiting van garages vorig jaar, maar een vergelijking met 2019 toont aan dat de Belgische markt zijn niveau van voor de crisis nog niet heeft teruggevonden.

De relatieve ontwikkelingen ten opzichte van maart 2020 zijn inderdaad betekenisloos. Voor het eerste kwartaal als geheel was er in 2021 een stijging met 0,11% voor opleggers en met 19,41% voor trekkers. Rechte vrachtwagens vertonen nog steeds een dalende lijn (-2,44 % voor minder dan 16 ton en -13,16 % voor meer dan 16 ton). Als we 2019 als vergelijkingsbasis nemen, zijn de cijfers minder positief: -20.3 % bij lichte vrachtwagens, -33 % bij zware vrachtwagens en -39.8 % bij de trekkers. Een vergelijking van de cijfers voor maart 2021 met die voor maart 2019 levert ruwweg vergelijkbare resultaten op.

De inhaalbeweging van de markt voor vrachtwagens loopt dus achter op die van de lichte bedrijfsvoertuigen. Na drie maanden ligt deze laatste al op een hoger niveau dan in 2019.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo