Martlé: een dagje uit in Knokke

Martlé Moving & Lifting heeft het transport van een boormachine van 90 ton naar het centrum van Knokke perfect uitgevoerd dankzij de veelzijdigheid van de 3+5 VarioMAX Plus dieplader van Faymonville.

De opdracht bestond erin een Liebherr boormachine LRB355 op zijn rupstrein te vervoeren naar de bouwplaats van een nieuw wooncomplex in het centrum van Knokke. “We hebben het hele traject grondig bestudeerd”, zegt Serge Martlé, “In Knokke moesten we borden weghalen en opritten aanleggen. Er werd ook een parkeerverbod uitgevaardigd, dat gelukkig goed werd nageleefd.”

Wat het materieel betreft, heeft Martlé een Volvo FH 8×4-trekker met een van zijn twee 3+5 VarioMAX Plus diepladers gekoppeld. Deze laatste was net gebruikt op het industrieterrein van Brugge, maar om een optimale aslastverdeling te bereiken, haalde het bedrijf zijn joker boven: een eenassig draaistel dat werd geïntegreerd voordat de machine werd geladen. “Dit is een echt voordeel van de VarioMAX Plus,” zegt Serge Martlé. “De machines die we vervoeren worden steeds zwaarder. Bovendien worden de eisen voor speciale transportvergunningen en routekeuze steeds strenger. Op sommige bruggen is de maximaal toegestane aslast nu al beperkt, maar in de toekomst zal het in België niet meer mogelijk zijn om met 13 ton te rijden. De nieuwe maximaal toelaatbare aslast zal waarschijnlijk 12 ton bedragen, en de VarioMAX Plus sluit aan bij deze ontwikkeling.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo