Nieuw 50.000 m² logistiek gebouw op Brussels Airport

In de logistieke zone van Brussels Airport is na twee jaar bouwen een nieuw logistiek gebouw voor de afhandeling van goederen officieel geopend. Het nieuwe complex, met rechtstreekse toegang tot het tarmac, heeft een grote oppervlakte aan gekoelde opslagruimtes en biedt onderdak aan Kuehne+Nagel, Worldwide Flight Services en Expeditors.

Brussels Airport investeerde in eigen beheer in het duurzame complex met zo’n 50.000 m2 aan magazijnen aan de westkant van Brucargo om tegemoet te komen aan de noden van de 3 bedrijven, die er instaan voor het vervoer, de verpakking en de tijdelijke opslag van vracht. Brucargo West biedt enerzijds een extra eerstelijnsinfrastructuur voor de afhandeling van goederen (WFS), waardoor de maximale vrachtafhandelingscapaciteit wordt vergroot. Anderzijds maakt het de verankering mogelijk van de luchtvrachtactiviteiten van twee wereldspelers op het vlak van logistiek (Expeditors en Kuehne+Nagel).

Brussels Airport heeft al meerdere jaren fors geïnvesteerd om zijn logistieke hub Brucargo verder te versterken. Meer dan honderd verschillende bedrijven uit de logistieke keten zijn gevestigd Brussels Airport, waardoor deze zone de op een na belangrijkste logistieke hub voor België is, na de haven van Antwerpen, voor de internationale handel en het luchtvervoer in Europa. In 2020 werden bijna 650 000 ton goederen via Brussels Airport verscheept. De specialisaties op Brussels Airport, bederfbare goederen, farmaceutische producten en e-commerce, hebben zich de laatste jaren sterk ontwikkeld, in het bijzonder tijdens de COVID-crisis.

Vaccinlogistiek

Kuehne+Nagel breidt zijn afhandeling van bederfbare goederen op Brussels Airport uit (temperatuur-gecontroleerde opslag en transport van bloemen, groenten en fruit). De nieuwe infrastructuur is ook specifiek aangepast voor de afhandeling van farmaceutische producten en in het bijzonder vaccins, producten die tot de specialisaties behoren van Brussels Airport dat met meer dan 30.000 m² gekoelde opslagruimte een van de belangrijkste luchthavens ter wereld is op dit gebied. De hub van Kuehne+Nagel in Brucargo vormt hiermee een strategische aanvulling op het wereldwijde netwerk van 90+ KN PharmaChain GxP gecertificeerde luchtlogistieke stations van het bedrijf.

Expeditors is bezig met de uitbreiding van hun healthcare programma in Europa en heeft Brussels Airport gekozen als farmaceutische hub om zijn Europees netwerk met de rest van de wereld te verbinden. De nieuwe healthcare faciliteit van Expeditors is in combinatie met een volledig temperatuur-gecontroleerde end-to-end logistiek een onderscheidend element op de markt voor de distributie van vaccins en zeer gevoelige farmaceutische producten. Deze nieuwe faciliteit van Expeditors speelt nu al een sleutelrol in het vervoer van COVID-19-vaccins en aanverwante medische hulpmiddelen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo