Nieuwe veiligheidssystemen verkrijgbaar bij Mercedes-Benz

Belgische klanten kunnen de nieuwe assistentiesystemen Active Sideguard Assist met geautomatiseerde remfunctie en Active Drive Assist 2 met automatische noodstopfunctie bestellen voor bepaalde vrachtwagens van Mercedes-Benz Trucks. De productie gaat in juni 2021 van start.

Active Sideguard Assist en Active Drive Assist 2 werden in de herfst van 2020 aan de wereld voorgesteld. Active Sideguard Assist bouwt voort op het succes van Sideguard Assist (S1R), dat sinds 2016 af fabriek verkrijgbaar is op diverse Actros-, Arocs- en Econic-modellen. Active Sideguard Assist (S1X) kan de bestuurder niet alleen waarschuwen voor bewegende voetgangers en fietsers aan de bijrijderszijde maar remt ook automatisch af bij afdraaisnelheden tot 20 km/u. Zo kan het de vrachtwagen tot stilstand brengen als de bestuurder niet reageert op de waarschuwingen. Mercedes-Benz Trucks is ‘s werelds eerste vrachtwagenconstructeur die een dergelijk systeem aanbiedt. 

Active Drive Assist bestaat sinds 2018 en kan het een veilige afstand tot voorliggers bewaren, accelereren en sturen als de noodzakelijke voorwaarden zijn vervuld. ADA 2 kan ook een noodstop uitvoeren wanneer het merkt dat de chauffeur al een langere tijd niet meer actief betrokken is bij het rijproces. Eerst maant het systeem de chauffeur via visuele en akoestische signalen aan om zijn of haar handen op het stuurwiel te plaatsen. Maar als hij of zij zelfs na diverse waarschuwingen niet binnen de 60 seconden reageert door te remmen, te sturen, te accelereren of voertuigsystemen te bedienen via de toetsen op het stuurwiel, kan het systeem de vrachtwagen binnen zijn werkingslimieten veilig tot stilstand brengen en de volgende voertuigen waarschuwen met de waarschuwingsknipperlichten. Het noodstopmanoeuvre dat het systeem uitvoert, kan op elk moment worden geannuleerd door het gaspedaal diep in te drukken. Wanneer de vrachtwagen tot stilstand komt, kan het systeem de nieuwe elektronische parkeerrem automatisch inschakelen. Bovendien worden de deuren ontgrendeld zodat ambulanciers en andere hulpverleners de chauffeur rechtstreeks kunnen bereiken bij een medisch noodgeval.

Lees alles over Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

video

Hedin Automotive (company movie) – TRANSPORT & VAN.TV 48

Hedin Bil AB is een familiebedrijf dat in 1985 is gestart met de overname van de Philipson autodealer in Borås, Zweden. In de jaren die volgden volgde een gestage groei, die leidde tot de hedendaagse 87 aantrekkelijke faciliteiten in Zweden en Noorwegen, waar bijna 30 automerken vertegenwoordigd zijn. In oktober 2017 is Mercedes-Benz Gent overgenomen, […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo