Productie zware elektrische Volvo Trucks start in 2022

Volvo Trucks start met de verkoop van de nieuwe elektrische Volvo FM-, FMX- en FH-modellen en breidt zo de actie radius van nul-emissie trucks naar regionaal verkeer en bouwtransport. Volgend jaar start de productie van de nieuwe elektrische modellen voor Europa.

De Volvo FH Electric, FM Electric en FMX Electric vervoegen de Volvo FL Electric en de Volvo FE Electric die sinds 2019 in serie worden geproduceerd. Hiermee heeft Volvo Trucks momenteel de meest complete reeks commerciële elektrische vrachtwagens in Europa. Dat elektrische gamma kan zo’n 45% van alle goederen die momenteel in Europa worden vervoerd, voor zijn rekening nemen. In de tweede helft van dit decennium wil Volvo Trucks starten met de verkoop van elektrische voertuigen op waterstofcellen en heeft het doel gesteld om tegen 2030 minstens de helft van zijn omzet uit elektrische voertuigen te halen. Dit betekent niet noodzakelijk dat de helft van de in 2030 verkochte vrachtwagens elektrisch zal zijn. Naast elektrische voertuigen bestaat het elektrificatieprogramma van Volvo Trucks uit een compleet ecosysteem met diverse service-, onderhouds- en financieringsoplossingen.

Het elektrische voertuigaanbod van Volvo Trucks voor Europa 

• Volvo FH Electric voor regionaal en interstedelijk transport. Rijbereik tot 300 km. Continu vermogen van 490 kW. Maximumkoppel 2400 Nm. Batterijcapaciteit tot 540 kWh. Maximaal treingewicht tot 44 ton.
• Volvo FM Electric, een voertuig voor zwaar lokaal transport en regionale distributie. Dezelfde prestaties als FH Electric
• Volvo FMX Electric voor bouwtransport. Dezelfde prestaties als FH Electric
• Volvo FE Electric voor lokaal vervoer, stadsdistributie en afvaltransport. Rijbereik tot 300 km. Continu vermogen van 165 kW. Max. koppel van 425 Nm. Batterijcapaciteit tot 396 kWh. Voertuiggewicht 16 ton.
• Volvo FL Electric voor lokaal vervoer en stadsdistributie. Rijbereik tot 200 km. Continu vermogen van 330 kW. Max. koppel van 850 Nm. Batterijcapaciteit tot 264 kWh. Voertuiggewicht 27 ton.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo