Remondis breidt vloot uit met zes Scania’s

In het kader van een binnengehaalde openbare aanbesteding, breidde Remondis België zijn vloot uit met zes Scania trucks. Twee hiervan rijden op CNG, wat zeker een rol speelde in de keuze voor Scania.

De Duitse groep Remondis is sinds 2012 actief op Belgisch grondgebied en heeft, naast de hoofdzetel in Herstal, drie dochterbedrijven gesitueerd te Oostende, Rumst en Stavelot. De vloot bestaat uit zo’n 80 kraakperswagens. “Dat zal niet verbazen gezien onze niche inzake het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen”, legt Managing Director Stefaan Pillen uit. “Webieden een complete dienstverlening aan wat betreft afvalbeheer; gaande van inzameling en verwerken tot het uitwerken van specifieke concepten om met doordacht afvalbeheer een duidelijke besparing teweeg te brengen; zowel op financieel als ecologisch vlak.”

Recent haalde Remondis hun slag thuis bij een openbare aanbesteding van een Limburgse intercommunale. “De prijs is natuurlijk een doorslaggevende factor bij een dergelijke tender, alleen verkreeg in dit geval een kandidaat ook extra punten wanneer hij met een voorstel voor de dag kon komen waarin gebruik werd gemaakt van alternatieve brandstoffen”, zegt PIllen. En dus bestelde Remondis zes Scania trucks, waarvan twee P340 CNG trucks voorzien van een Faun opbouw. Deze zes nieuwe voertuigen zijn niet de eerste vrachtwagens van Scania in de vloot van Remondis. “Naast de kwaliteit van de voertuigen is de geleverde service een grote meerwaarde van Scania” benadrukt Pillen. “Het leveren van de vrachtwagens zit precies op schema en de hele administratieve last wordt ons uit handen genomen. Zonder overdrijving durf ik stellen dat geen enkel merk zo ver gaat op servicevlak.”

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

TRANSPORT & VAN.TV 49: Transport Wybo (rubriek Samen Sterk)

Wybo Transport werd in 1970 opgericht door Leona Wybo. Vandaag staat het bedrijf uit Poperingen onder leiding van zoon Ronny Devos en blijft het een echt familiebedrijf.   Om zijn uitstekende reputatie vorm te blijven geven, rekent Wybo Transport op een aantal onmisbare partners. Die ontdek je in deze ‘Samen Sterk’. Partners in de kijker:  […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo