Rolande zal Bio-LNG produceren in Nederland

Vanaf eind 2022 kan Rolande Bio-LNG leveren dat in Leeuwaarden (Nederland) is geproduceerd. Hiermee zet Rolande een nieuwe stap in fossielvrij wegtransport. Met Bio-LNG wordt tot 99,8 % minder CO2-uitstoot ten opzichte van diesel gerealiseerd.

De installatie wordt op de Energiecampus Leeuwarden gebouwd en zal door vergisting Bio-LNG produceren uit biogrondstoffen. Naast GFT-afval is dit onder andere, bermgras, koffiedik, (plantaardige) olieresten, mest en graanresten. Naar verwachting kan de bouw van de installatie nog dit jaar beginnen, zodat de eigenlijke productie vanaf eind 2022 kan beginnen. De productiecapaciteit bedraagt ongeveer 9,2 kiloton Bio-LNG op jaarbasis. “Daarmee kunnen onze klanten maar liefst 38 miljoen kilometers rijden”, zegt Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “Met een LNG-truck kun je zonder aanpassingen aan de vrachtwagen, meteen overstappen op Bio-LNG. De trucks rijden al rond en de tankstations zijn er ook al, dus duurzamer transport is binnen handbereik.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo