Volta Trucks zou Nissans fabriek in Barcelona kunnen overnemen

De jonge fabrikant van elektrische vrachtwagens Volta Trucks heeft zijn voornemen geuit om zijn Zero-model in Spanje te produceren, meer bepaald in de fabriek die Nissan in Barcelona gaat sluiten.

Een jaar geleden kondigde Nissan aan de fabriek in Barcelona, waar 3.000 mensen werken voor de productie van de Navara pick-up en lichte bedrijfsvoertuigen, te willen sluiten. Ineos kwam ooit in aanmerking als koper, met de bedoeling er haar Grenadier 4×4 te produceren, maar het is nu Volta Trucks dat zich heeft gemeld. Zoals Kjell Waloen, technisch directeur van Volta Trucks, uitlegt: “We zijn al maanden bezig met het evalueren van verschillende Europese partners en productielocaties. We zijn momenteel bezig onze shortlist te beperken tot een kleine groep finalisten. Door de Volta Zero in Spanje te assembleren, hebben we het voordeel dat we de steden in Zuid-Europa kunnen bedienen die steeds meer de nadruk leggen op het koolstofvrije bedrijfsvoertuigen. Onze studie zal binnenkort worden afgerond, maar het zou voor ons interessant zijn om de Volta Zero in Barcelona te kunnen produceren. “

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo