Volvo Groep verkoopt UD Trucks aan Isuzu

Isuzu Motors heeft de overname van de Japanse fabrikant UD Trucks van Volvo Group afgerond. De twee groepen zullen ook een strategische alliantie op gang brengen op het gebied van technologie, aankoop, logistiek en zelfs sales.

Met de overname van UD Trucks door Isuzu Motors wordt een sequentie afgesloten die in december 2019 begon, maar belangrijker nog, het markeert het begin van een dieper partnerschap tussen de twee truckconstructeurs. Isuzu is een specialist in kleine distributietrucks en Volvo Group zoekt al jaren naar een manier om zijn eigen gamma in deze sector te vernieuwen. Misschien zal het partnerschap met Isuzu voldoende schaalvoordelen opleveren om de oprichting van een nieuw platform te rechtvaardigen als opvolger van de Volvo FL/FE en Renault Trucks D/D Wide. Stadslogistiek wordt in ieder geval duidelijk genoemd als een van de gebieden waarop de twee groepen willen samenwerken.

In de praktijk zullen Volvo Group en Isuzu Motors een gezamenlijke onderneming oprichten (een “Joint Alliance Office”), die gevestigd zal zijn in Japan en Zweden, met een levensduur van ten minste 20 jaar.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo