Aandacht voor veiligheid op ‘Dag van de Heftruckchauffeur’

Op 8 mei is het weer zover: de Dag van de Heftruckchauffeur. Een dag waarop deze mensen, die de afgelopen maanden sterk onder druk stonden, erkenning verdienen. B-CLOSE vraagt ook meer aandacht voor de veiligheid van heftruckchauffeurs.

De lockdowns en bijhorende e-commerce boom zorgde voor een hogere werkdruk in 2020 en ook meer risico’s. En met 1.480 incidenten was 2019 al het jaar met het meeste ongevallen sinds 2012. Bijna 60% van de heftruckchauffeurs die een ongeluk meemaakten, is tijdelijk werkonbekwaam en bij 13,78% is die impact zelfs blijvend.

Goede afspraken in magazijnen en geluids-en lichtsignalen kunnen werknemers waarschuwen wanneer er gevaar dreigt en zo de veiligheid van de heftruckchauffeurs vergroten. “Een degelijke opleiding van de heftruckchauffeurs en een regelmatig nazicht en onderhoud van de heftrucks vormen de basis voor een veilige werkomgeving. Daarnaast schuilt het grootste risico in repetitief werk: blijf waakzaam, ook al voer je een handeling voor de duizendste keer uit.” Kurt Boudt, Marketing Manager bij B-CLOSE.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo